12 oktober 2006

Dagen efter kvällen före


Ja vi vann ju inte. Men hur ska man kunna göra det med ynka 14,5 poäng? Spitfirekillarna klådde oss med en jämrans poäng... Oxymoronerna vann på dryga tjugan. Nåja. Vi fick ju i gengäld möjligheten att möta Mingus efteråt som quizvaktats... /åsa

5 kommentarer:

Anonym sa...

Och jag har försökt kolla in arabiska huvudstäder. Bara för sakens skull och med tanke på upprepningen av frågor som ibland inträffar om onsdagar på Pickwick.

Iallafall i Bahrain heter huvudstaden (Al) Manama(h) och i Oman heter den Muscat precis som något sleezigt vin gör.

Jag ska nu genast, omedelbart bums, sätta mig ner och hårdstudera Lonely Planets bilderbok om all världens länder.

Om inte förr ses vi på onsdag.

Anonym sa...

Muahahahahahahahahahaaaaa vilken fin bild!

Ja det är bra Bodil. Gör det. Jag ska från och med NU LYSSNA på ALLA sångtexter jag hör, VARJE DAG. Eller snarare, jag ska lystra så fort det är 60-, 70- och 80-talslåtar.

På nån av tidningarnas nätversioner (Aftonbladet?) hade de häromsistens ett kartquiz. Länders konturer. Det var intressant, för de var ju lika stora allihop, så man hade bara formen att gå på. Alla bör göra detta quiz, och göra det om och om igen tills man har alla rätt (jag hade inte det...). Det kanske också kan hjälpa. Och alla huvudstäder i hela världen kan inte heller va så svårt. När jag var liten kunde jag alla delstaters huvudstäder i USA. Jag kan aktivera de kunskaperna igen. Nu jävlar tar vi dem.

Anonym sa...

P.S. Jag ska också göra DNs nutidstest varje vecka hädanefter.

Anonym sa...

Jag gjorde karttestet. Det var kul (men svårt). Jag kände mig ganska duktig som fick 18p men blev orehört besviken då jag såg att högst procent av de svarande hade alla rätt...

Men jag tror det beror på att folkk fuskat (dvs gjort om testet tills de fått alla rätt - varför man nu ska göra det)

Och nutidstestet är ju en stående klassiker.

Men sångtexter kommer jag nog aldrig att klara att lyssna på...

Anonym sa...

PS. Jag tror att alla rätt på karttestet var typ 24p.