12 april 2007

Rapport

Micke, Maria och Bodil hade det så avspänt och trevligt och nertaggat att de liksom glömde att resonera kring frågorna. Hahaha. Antingen kunde vi, eller så skrev vi ner det första förslag som dök upp. Inga luckor, ingen stress. Nog hade det gått några poäng bättre om vi hade tänkt till lite. Men det var skönt på nåt sätt.

Här är faktiskt en lista på allt vi inte kunde, så kan vi ju försöka reda ut hur vi hade stått oss om fler apor varit på plats (ja, eller om de närvarande aporna TÄNKT LITE, men ni fattar). Räck upp en hand den som inser att de hade kunnat hjälpa till (utan att googla, så klart):

  • Hur många brittiska soldater satt gisslan i Iran? (Bodil tyckte rätt svar, jag ett annat, och Micke ett tredje. Enligt kvällens avslappnade logik tog vi medeltalet. Det var fel gjort).
  • Nike och Reebok bråkar om en sko - vad är det för speciellt med den? (Det var multiple choice. Och vi tänkte inte två steg)
  • Vilken klocka gör George Clooney reklam för? (déja vu?)
  • Vilket land producerar mest solkraft i världen? (Micke: "Hmm... antingen ett soligt eller högteknologiskt land". Vi valde fel)
  • En CD-skiva i mjölk - hur beter den sig? (Det är så man svemmar. Tim alltså)
  • Vilket är det allra allra största företaget på amerikanska börsen? (Var det väl?)
  • Vilket land kom Nostradamus från? (Usch så korkat)
  • Varför är en snickarpenna platt? (usch)
18,5. De flesta (inkl pjättar) hade 20,5. Vinnarna (Simple minds) 22, typ.

Dagens poäng, både vunna och förlorade, kretsade kring Bodil, tycker jag. Två poäng trasslades ju bort trots hennes förslag som visade sig vara de rätta. Men vi har henne (eller Fakta-kalendern?) att tacka för en viss Nobel-pristagare (för OCH efternamn), och vetskapen om att BA tappar bort mest bagage. Micke var som vanligt chef över de engelska ordlekarna, och Maria kunde populärkulturikonsskvallret.

Dagens citat, när Maria tog en datavärldsrelaterad grej innan Micke gjorde det: "Nu får jag nog lämna tillbaka min doktorstitel."

Man kan ju tycka att det är en mycket konstig taktik att blotta sina luckor för motståndarna på det här sättet, men det tar vi igen på söndag ser ni. De som känner sig manade dyker helt enkelt upp på det nya spektaklet BRUNCH PÅ PICKWICK på söndag klockan 13.00, då vi slår oss ihop med pjättarna och analyserar DERAS svagheter och styrkor. Störst prestige blir väl att sälja in ett gemensamt bandnamn.

2 apor och 1 pjätt är säkra på att dyka upp. Två av dessa äter inte kött, och ser därför hårt fram emot en måltid antagligen bestående av ägg och potatis. Mmmm.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Huga vad jag längtar efter quizz när jag läser rapporten. Det enda jag visste var skorna - de är extremt smala/tunna eller vikbara (det kan ju i och för sig vara det som var de multipla valen) och jag tror de hette Free.

Jag skulle också gärna vilja veta varför en snickarpenna är platt - men är inte ett spår intresserad av vad en CD-skiva gör i mjölk - ej heller varför...

Vad gör en MP3-fil i iMilk?

Sen borde vi ha lärt oss att om vi är tveksamma - inga medeltal - gå direkt på Bodils förslag.

Till onsdagen kommer jag - söndage får bero på vädret och hunden. Det är en otroligt dålig tid för allt annat än möjligtvis brunch. Men jag gillar melodikrysset.

Anonym sa...

Det kommer nog en Media Gnome (min spelklubb) på Söndag också för att ytterligare komplicera namnfrågan.

Anonym sa...

Å så kul med brunch. Älskar brunch.
Kommer med största sannolikhet!
Kærlig hilsen
A.

Bodil Johansson sa...

Förra gången jag fick samarbeta med en pjätt (eftersom varken någon annan apa eller pjätt fanns på quizzen) kallade vi oss för:
Turbo charged psycho monkey

Jag kommer nog