21 februari 2007

Med stelfrusna fingrar

Alltså, allvarligt, cykelturen hem var nog den vidrigaste jag företagit mig någonsin i Malmö. Glöm Glass i pannan. Det var Spikmatta i pannan. Med ögonbindel på. On ice. Tur det inte var nån trafik att tala om.

Och här sitter jag och uppmanar Johan att anmäla närvaro eller giltig frånvaro - det var ju MASSOR med apor som varken sa bu eller bä. Fy.

Micke och jag var ensamma ordinarieapor. Men vi fick sällskap av en gästapa: MC Moronoxy, vanligtvis hos Caltex and the Oxymoron. Moronoxy har vi att tacka för minst två av kvällens poäng (fredagar och saffran).

Kommer ni ihåg nån gång för länge sen (jag minns inte när men jag minns att vi satt i en soffhörna) när en fråga handlade om vilka som var med i Jackson Five? Kommer ni ihåg att vi (=Maria) sa att det var jävligt jönsigt av oss att inte kunna fler än Tito och Jermaine, och att vi iallafall nu kunde se till att komma ihåg, eftersom det är fakta som verkligen inte är svår att ordna plats för i huvudet, och som säkerligen kommer visa sig användbar i framtiden? Är det inte konstigt att ingen (=Maria) inte tog den uppmaningen på allvar? Nu hade ju i och för sig temperaturen skruvats upp några grader, och det som efterfrågades var alla Michaels syskon. De är åtta stycken, och gav ETT HALVT POÄNG VAR. LaToya och Janet, så klart, och Tito och Jermaine. Åsså hade ett namn hade fastnat sen förra gången - Jackie. De som borde ha kommits ihåg var ju då Marlon och Randy. Men sen, håll i er, så finns det en till Jackson ... Den utvecklingsstörde brodern de håller instängd i källaren: REBBIE. ?!?!?!!!!!!

Hursom: 18,5 poäng. Pjättarna 16,5. Vi tredje plats. Vinnarna 22 poäng. Vi är faktiskt jättenöjda.

Bodil är genom sin frånvaro ensam ansvarig för minst en halvpoängsmiss. Tim var quizmaster, men det var inga rangordningsfrågor! (men däremot åtminstone två frågor from the agricultural section of Vem Fan Bryr Sig-institutet)

Vi har tydligen "en annan quiz-kultur" än vad Caltex and the Oxymorons har. Go figure.

Uppgift inför framtiden, nu när VI kan alla Jackson-syskonen: birth names och födelsedatum (och visste ni att Marlon egentligen var tvilling?! Mamma Katherine födde tio barn)

18 kommentarer:

Anonym sa...

Vad menas med "annan quiz-kultur"? Jag har figurat mycket men förstår inte. Var det det jag fick en släng av när jag kom över för att kommentera vårt DÖ-DUMMA svar på Interretis-osv-frågan? Jag kände mig inte HELT välkommen just då kan jag säga...

ml sa...

Haha. Vi hade ju just schasat iväg en annan pjätt som kom och terrade oss mitt i det känsligaste ögonblicket på hela kvällen (det då man just fått ett annat lags papper att rätta, och känner sig helt ur balans).

Jag tror den annorlunda kulturen vi har har något att göra med ... mindre professionell organisering, något lite mindre professionellt fokushållande. Lite mer hipp som happ. I delar av detta värnar jag om vår amatörism, i andra delar önskar jag vi kunde professionalisera oss lite.

För er som inte var med: en fråga löd alltså:
"Skriv ner följande." (ja alltså writedownthefollowing men ni fattar) "Interretis fluctuare navigare. Vilken modern aktivitet handlar det om?"

Vi tänkte segla mellan vågor. Typ surfa, rätt och slätt. Men sen var det det där med "retis", som borde betyda nåt också, även om vi inte fick NÅGRA som helst associationer till retis, förutom typ ritual. Så bara för att bygga ut översättningen så skrev vi "surfa på internet". Och, då är det ju så fiffigt, som pjättenpjätten påpekade, att retina ju är NÄThinnan. Vi hade rätt utan att riktigt veta svaret, alltså. Coolt!

Det superdumma med pjättarnas svar var att de hade tolkat frågan som en OWFAT. Det är mycket svårt att förstå. Det var verkligen jättejättedumt gjort. Särskilt som de hade folk i laget som faktiskt FICK associationer till retis. Haha.

Men nu inser jag faktiskt att vi kanske gjorde nåt lika dumt (fast vi råkade svara rätt iallafall, tack vare gästapan). Frågan handlade om vilken krydda som MÅSTE vara med i risotto. VA?!?! Helt sjukt. MEN nu får jag plötsligt en flashback till pjättarnas papper, där jag minsann tror att de hade antecknat ett litet minnestekniskt "milanese" i svarsrutan. Fanns "milanese" i frågeformuleringen - ja men då var det ju ingen konstig fråga! Då var det ju konstigare att vi INTE LYSSNADE ORDENTLIGT NÄR QUIZMASTERN PRATADE!

ml sa...

Vilket är ett exempel på den sorts brist på professionalism som vi MÅSTE komma tillrätta med!

Anonym sa...

Men det ska ju vara kul också - jag föredrar det amatörmässigt tramsiga så kan vi vara mer fokuserade vid finalen...

Men visst - lite kul med inblick i hur andra arbetar. Och skönt att höra att ni skötte er bra trots manfallet - nästa vecka är i alla fall jag på Pickwick.

Anonym sa...

Men visst är det väl lite synd när man ska skoja till det och kalla sina tvillingbarn Marlon och Brandon och så kommer det ena ut dött.

Bodil Johansson sa...

Okej. Hur skoj tror ni de hade med en kull ungar/år? Stackars kvinna.

Mitt försvar till bortfall var att Ruben (som är det ständiga skälet för min frånvaro) satt fast på E22 och kom inte hem förrän efter åtta.

Johan är fortfarande i New York. Kommer hem när snön smält på Kastrup.

Anonym sa...

mj - det tänkte jag fan inte på. you perceptive devil.

bodil - det förklarar inte varför vi andra inte visste om det.

Bodil Johansson sa...

Jag vet. Men det var nervöst med mitt barns far fast i snön på E22. Lite svårt med koncentrationen.

Bättring och bot. Jag lovar

Anonym sa...

Jag jobbar på en teater som tycker det är helt briljant att förlägga en premimär i februari på, tja, varför inte Österlen... (Letar fn efter ett protokoll daterat ca juni 06 när jag påpekar väderomständigheter) Det finns inte någon internetuppkoppling att tala om där ute heller, men i grund och botten är jag en dålig människa som snackar mycket skit men inte har vett att kommunicera. dålig menadsbyggning kommer på köpet.

På onsdag är jag med i alla fall!

Anonym sa...

Såhär var det... Pjätten hade tolkat frågan om interretis att vara en OWFAT medan större delen av laget fatade att det handlade om en fras... Vi har en udda kultur i vårt lag med. Sug på den!

Anonym sa...

Och vi la inte något på ett fat utan vi fattade frågan... Jag tyckte dock att preview var överflödigt vilket straffade sig direkt...

Anonym sa...

ok, ni talar också ett annat språk, ja? "på ett fat"? "preview"?

sen är det faktiskt så att du är också en pjätt. du ingår i laget sajkopjättarna. du kan kalla dig själv för superpsycho, but you're just another pjätt to us :D

Anonym sa...

Skammens rodnad färgar mina kinder när jag läser pjättens inlägg... jag var nog en smula otrevlig och ber härmed om ursäkt för det. Kan bara skylla på att det är lite stressande att vara gästapa, man vill ju platsa!

Anonym sa...

Alla känner apans taktik, aporna känner ingens?

Anonym sa...

Jamen typ. Dags för oss att börja spionera på riktigt. Jag har en idé, men den väntar jag med tills Pjättarna har börjat ANVÄNDA sin "blogg" på ett sånt sätt så man tror på det.

Men HOJ va roligt! Grattis Moronoxy - du är rätt och slätt den andra utomstående som kommenterat på vår blogg! (pjättarna räknar jag som ett suddigt pjättkollektiv). Jag råkar ju veta att det nog finns en eller annan till som läser. Men inte ett enda utomstående grattis får man när man vinner. Hrmphhfff.

Anonym sa...

Mc Moronxy... Ingen fara på taket. I stridens hetta kan det mesta hända, vi är trots allt quiz-nördar och har ett uppdrag att ta saker på allvar! Nya tag på onsdag...

Anonym sa...

Utomstående grattis måste förtjänas och delas inte ut till höger och vänster...

Anonym sa...

Alltså hallå, jag snackar typ MAMMOR och såna som läser utan att kommentera. Och konkurrenter som spionerar utan att kommentera. Va fan.