14 februari 2007

Raffel raffel raffel!

Upp och ner gick humöret, på nåt vis.

Stephen. GOTT om tid mellan frågorna. Inga direkta luckor. Det sävliga tempot kanske bäst illustreras av att Maria stickade två tredjedelar på en facking mössa SAMTIDIGT som hon fyllde i svarsblanketten (eller vad det heter). Ibland kunde man misstänka att quizmaster Stephen tog rökpaus efter var tredje fråga.

En fråga har vi hört förut, så den återkommer väl om ett år igen: När Al Capone satt i fängelse fick han besök av EN person. Vem? Ok, Let's Learn! Glöm inte: han fick besök av sin mamma.

Annat att tänka på i framtiden? Tja, Ägg Benedict är ägg med Hollandaise-sås (alltså rätt mycket ägg). Let's Learn!

Vid första mellantiden: en check till bordet (Åsa, nåt om nån bidé).

Rättning av Pjättarnas papper. Rafflande. RAFFLANDE, I say! De var ett poäng före, sen var vi ett poäng före, sen ett halvt poäng efter, och så vidare, hit och dit. Sen så kunde vi plötsligt vilka fyra presidenter som finns på Mount Rushmore (kan vara bra att kunna i nästan vilket socialt sammanhang som helst, så Let's Learn! : Roosevelt, Washington, Lincoln och Jefferson), och Pjättarna hade en av dem fel. Sen så hade de rätt i att silver är den metall på vilken efterfrågan har sjunkit påtagligt sedan digitalkamereboomen (vi svarade nåt annat). Sen hade vi räknat ut att "Kissing" på tågplattformar blev temporarily illegal i Frankrike 1910 för att det förorsakade såna förseningar (de lite barnsligare Pjättarna hade svarat "Hugs", gubevars), och sen hade båda lagen HELT FEL på en biologifråga (hur fan tänkte vi egentligen. vi tänkte tvärtom?!).


Vid andra mellantiden: ett halvt poäng bättre än motståndarna OCH minst 20 poäng (ja, 20 poäng precis puh). Sen kom vi inte längre. Det räckte inte ens till ett omnämnande.

Men vi har lagt till ett internt kriterium för godkänd insats, som vi kors i taket uppfyllde - vi hade ett redigt, eget, bord att sitta vid!

Inga kommentarer: