30 augusti 2007

Toppat lag snubblar på målsnöret


Kvällen inleddes med allmänt cirkulerande i lokalen. Efter ett kort ögonblick fick vi plats i baren, dock inte alla, varför en flytt in till biblioteket påbörjades. Väl installerade bröt vi upp till förmån för ett ståbord vid entrén. Vi bytte upp oss hela tiden men passade också på att ge bort avlagda bord till motståndare. De fick kvarglömda kakformar också. De tackade oss genom att vinna med ett jäkla fjantpoäng över oss. Sykopjättarna... taskmörtar... vi var ju jättebra. Nåja. Grattis till dem då, och som Maria (som vann check) förnuftigt (och lite förnumstigt) sa: Deras seger betyder att topplisteplaceringarna inte förändras. Ingen knappar in på aporna mao.

Kvällens miss: Vilket sportEVENT har kejsar Nero, Errol Flynn och some guy gemensamt. Det var deltagande i OS: Boxning är inget event per se. Let´s learn.

Kvällens poäng 1: Punch (Bodil och hennes faktakalender, källa till sann glädje och goda poäng)
Kvällens poäng: Europeisk huvudstad med mest bebyggelse i förhållande till grönytor: Aten. För att det är roligt att skämta på andras bekostnad.

Kvällens gäst: John. Trevlig person. Han tycker mer om oss än om Psykopaterna. Klok man

Ja, das war das

3 kommentarer:

ml sa...

Vi var faktiskt i väldigt mycket god form. Vi var väldigt nära en storskräll faktiskt. Betänk att det var TVÅ uppfinningsfrågor (Bryan - WTF?!). Det är ju en av våra sämsta grenar. Bodil skötte ju inte riktigt sitt jobb som F1-ansvarig, men jag är säker på att hon kommer att bättra sig.

Så - vad är det vi lärt oss? (kom ihåg att vi också fick lära oss mer än vad pjättarna fick!).
- Att den nutida öppningsanordningen på ölburkar uppfanns samma år som Peter föddes.
- Att vindrutetorkarna (och därmed också bildövergångseffekten "wipe") kom till på 20-talet.
- Att det är konstigt att Micke kunde en helt obskyr Eagles-medlem (som någon gärna får skriva namnet på här så vi LÄR OSS, men inte kom på Glenn Frey.

Vad lärde vi oss mer? Jo! Irakierna dricker mest te i hela världen!

Det lustigaste var ändå vår gissning på den låttext som började så här:
"I wake up in the morning
And I raise my weary head
I got an old coat for a pillow
And the earth was last nights bed
I dont know where Im going
Only God knows where Ive been
Im a devil on the run
A six gun lover
A candle in the wind"


Den sång VI trodde det var börjar så här:
"I dont know where Im going
But, I sure know where Ive been
Hanging on the promises
In songs of yesterday
An Ive made up my mind,
I aint wasting no more time"


Å ena sidan var jag och Micke lite VÄL taskiga mot Whitesnake, för så illa är ju inte alls deras text. Å andra sidan är det väl inte helt svårt att förstå att vi trodde som vi gjorde. Visst då? Fast David Coverdale vet själv var han har varit, det är bara Gud som vet var Jon Bon Jovi har varit, det är ju en stor skillnad förstås.

ml sa...

Sen vill jag hemskt gärna lyfta fram MITT argument för Aten, som till skillnad från vissa andras var grundat och seriöst: de har jättestora problem med en massa massa bilar som far hit och dit hit och dit överallt. De kan omöjligt ha plats med något annat än asfalt.

Anonym sa...

Det var Joe Walsh jag kunde, gitarrsolot på Hotel California är ju trots allt ett mästerverk. Sedan kunde jag Roger McGuinn också (minus den exakta stavningen) men det hjälpte ju inte eftersom det var The Byrds han var med i. (Men vi kan ju lära oss det ändå.)