20 februari 2008

07 - There was BLOOD

Herre jävlar alltså. Eric - viken kille. Han är ju grrrrymm som quizmaster. I ordets alla möjliga bemärkelser. Inget fiskande i stora pubquiz-boken här, inte. Omsorg! Micke konstaterade att "han är ju nästan i klass med oss!".

Vi hade 18,5. Om vi inte hade slafsat bort 1,5 poäng så hade vi vunnit, och då hade resultatet sett något lite annorlunda ut än nu:
Typ 3 lag på delad tredjeplats.
Typ 3 lag (inkl vi då) på delad andraplats.
FYRA lag på delad förstaplats. De fick en rätt så rolig utslagsfråga: Hur gammal var Churchill den 13 februari 1958 ("Det stod i The Herald Tribune" Muahahahahaha). Den som kom närmast vann. Det var ett lag som inte vunnit förut.

Utan våra slafspoängbortfall hade vi vunnit (ja, jag säger så ibland men ibland är det ju också så jävla sant!) Hade vi slagit oss ihop med de två pjättarna hade vi lätt fått 21,5 poäng. LÄTT! Bland annat för att jag och Anders med gemensamma krafter hade övertygat er andra om att Sherlock Holmes INTE höll på med sånt blöjknarkande som att röka opium. Hallå svenssondrogande liksom. Han är en maniac. Han självmedicinerar genom att injicera kokain. Har han inte en doktor som bästis, kanske, som kan fixa det åt honom? Och förse honom med rena fina kanyler? Jo just det.

Det var många 2-poängsfrågor. Till exempel fråga 1 och 2. Skräcken. Men Micke kunde (ja det var ju det minsta man kunde begära) fyra kryptiska dataspelsgenreförkortningar, och sen föreslog han att Dr Pangloss hörde hemma i Candide, och Bodil tyckte att Major Major Major Major kunde vara från Catch 22. De poängen ska vi vara malliga för.

Å det var så svårt, men bra och roligt. Jag tycker Eric ska bli vår officiella maskot. Kan vi kanske sy en dräkt åt honom?

Men nästa vecka, vad händer då? En massa folk ska ju på nån konsär. Och Micke vill inte om man bara blir två, så det lutar nog åt att jag ensam joinar pjättarna. Och hjälper till att förhindra att nåt annat lag vinner/klättrar på listan.

3 kommentarer:

ml sa...

P.S. Det känns som att Bodil stod för typ hälften av våra poäng. Kan det stämma? Och hälften av våra förlorade poäng skyller vi för övrigt på Peter.

Bodil Johansson sa...

Och surheten själv. Öppnar på torsdag morgon sydis b-del. Vad skådar jag? Jo, en artikel om Cormac McCarthy. Va? En dag tidigare och 0,5 poäng till oss. Richthofens förnamn var Manfred och det var inte ens nära...

ml sa...

Det var ju framför allt efternamnet som inte ens var nära ...