07 mars 2007

Inte vår melodi


14 poäng, vilket var mer än pjättarna men mindre än General No-legs och Three Amigos som vann med 17,5 poäng. Detta var inte någons kväll förutom Brian som gick och tjuvtittade på apornas papper, dessutom: han nekade Åsa en check på en apfråga. Skandal.

Vi kunde tre av fyra låtar av Bowie som blivit TV-program. "Big brother" missade vi helt i vår kollektiva minnesbank men kom på "Let's Dance", "Life on Mars" och "Heroes". Grämde vi oss över missen? Jajamen.

Gissa låten med hjälp av textrad framkallade bara fåraktiga ansiktsminer men absolut inga låttitlar (kontroversiellt band, låten från 1984 låg etta i nio veckor). Nej, nej, nej. "Two tribes" var svaret.

Vi gissade och fick rätt på "förmörkelse" (prenumbral och umbral, inträffar 28/8) och Tempelhof (flygplats som funnits sedan 1923 men ska nu bli en hälsoanläggning).

Brians frågor var långa som en söndagspredikan vilket gjorde att det blev svårt med fokusering och koncentration. Många gånger fick vi fråga varandra (de tre stackarna, Bodil, Micke och Åsa) vad det var han egentligen ville veta.

Vad fan, nästa vecka sätter vi på oss turbyxorna och vinner. Iskallt och mäktigt.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad ska man säga... Inte mycket...

Anonym sa...

JAG säger då att det här var sista gången jag missade ett Bryan-quiz. TWO TRIBES. Amen HERREgud.

Anonym sa...

P.S. Vår blogg är så fin.

(och word verification: xalvhfat = åtta bokstäver. dock inte oläsliga ens för mig)

Anonym sa...

( uogsk, fem bokstäver... Inte oläsliga...) Hur lång tid ska det ta för er att fatta att det är olika antal bokstäver varje gång?

Anonym sa...

Jag fick ingen morgontidning idag. Jag misstänker pjätten!

Anonym sa...

Jag följde efter tidningsbudet och snodde tidningen precis innan han skulle stoppa ner den i brevlådan.

Anonym sa...

Personligen har jag förkovrat mig i Shakespeare efter den irriterande, störande missen ang Macbeth. Kunde den egentligen men hr Bs skumma formulering fick mig att söka efter en operatitel, inte en pjästitel. Hrmpf. Nåväl. Dagens shakespearecitat: "Bind mig vid en björn" (Julia är ruggigt plågad). Således fullt möjligt att identifiera sig med henne utan att vara en 13årig dramaqueen med klart suicidala drag.

Bind mig vid en björn! Det är bara skumma quizmaters på Pickwick.

Anonym sa...

Äntligen forksning som går apornas väg!!!

http://www.metro.se/se/article/2007/03/07/09/2859-48/index.xml

Anonym sa...

ha ha ha! Apor klagar lite lätt å diskret på en uppenbarligen mycket välläst blogg, en vecka senare kommer Microsoft med lösning.

ja ja, hybris kan man få av många anledningar!