28 mars 2007

Jorås'att

Ingen chans på tre? Jo pyttsan. Inte för att vi vann, men vi hade lätt kunnat vinna. Med en apa till hade vi antagligen lätt vunnit. En missad protest mot ett förivrat nedskrivet svar, ett årtal lite fel, en filmtitelsrebus som satt lite för långt inne. Ja hade vi fixat de små fåniga misstagen hade vi vunnit MED GOD MARGINAL. Men nu kom vi på delad tredjeplats istället (med pjättar och TLA), och Simple Minds vann med en halv poäng över tvåan som hade ett halvt poäng mer än oss treor. Godkänt (särskilt som vi fick 20 poäng). Stephen är our man, håll inte på och tjafsa om nåt annat. Nästa gång det är han får vi ha bättre uppslutning. Han är vår bästa chans, nu när Malin inte är med.

Kvällens poäng var LÄTT den kemiska beteckningen på lustgas, som Micke lugnt och sakligt RESONERADE SIG FRAM TILL, alldeles på egen hand, med sitt lilla papper och sin lilla penna och sin jättestora hjärna till hjälp bara. Elegant.

Nu får ni en video här igen. Det kan tyckas långsökt, men jag associerade mig fram till den från Bowies Cat People (som var svaret på en låttextfråga). Det finns ju ingen video till Cat People, så ni får hålla till godo med den här istället. Jag hade inte sett den förut. Den är underbar. Det är bara lite svårt att förstå en del grejer i plotten. Stjäl de en guldskiva? Varför då? Och varför börjar vakten spela på en låtsasgitarr som är mindre lik en riktig gitarr än vad en tennisracket är? Och var kom den ifrån?

5 kommentarer:

ml sa...

Förlåt, jag var bara lite trött. Vakten är ju förtryckt på jobbet, inte alls uppskattad, får inte utveckla sina förmågor, han är bitter, han har byggt den där gitarren i hemlighet, han drömmer om att vara lite kriminell. Helt ok. Men det här med guldskivan är fortfarande oklart - det är ju deras egen guldskiva?!

Annars så är ju Rob Halford rätt läcker, och metoden att hota folk med elektriska gitarrer genialiskt.

Anonym sa...

Jag tror att du har helt rätt om vakten. När det gäller guldskivan (jag tror british steele var plattan innan screaming for vengeance) får vi anta att de tyckte att det skulle bli allt för brittiskt diskbänksrealistiskt om det var en pantbank för då skulle ju allt faktiskt vara helt logiskt. Istället tror jag att de villa utforska den arketypiska bankrånsplotten vilket förstås involverar guld. Och med deras budget fanns det nog bara en lösning på den rekvisitaproblematiken.

F.ö. tycker jag att Bodil ska ha ett "shout out" för hennes "lock down" av flygplatskoderna.

ml sa...

Jamen Breaking the law är ju på British Steel. När videon utspelar sig är det ju British steel-nutid. Hur har skivan hamnat på banken så fort? De har ju knappt hunnit få den. Är det nån ondskefull manager som roffat åt sig den? Pantbanken hade varit mycket bättre. Bra idé.

Visst glömde jag några andra kvällens poäng - Bodil kan sina flygplatser. Det var sju stycken koder, för ett halvt poäng vardera. Bodil kan sånt som Bangkok och sånt. Geografi (i vid bemärkelse) ÄR Bodils specialgren.

ml sa...

Ja sen har vi ju det här med den mystiska predikantlooken. But let's not go there.

Anonym sa...

ok, mindes fel om vilken skiva den var från. kommer i alla fall ihåg att vi ringde heta linjen och spelade breaking the law på högsta volym. så coola var vi.